Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillgång till infrastrukturen

Svenskt NMR Centrum är en forskningsinfrastruktur främst för strukturbiologi, metabolomik, kemisk biologi, småmolekyls-NMR och applikationer inom materialvetenskap, men stöd finns även för generella NMR-applikationer.

Vår personal erbjuder kvalificerad assistans i de flesta användningsområden av NMR, specifikt NMR-baserad strukturbiologi, metabolomik och kemisk biologi, samt även diffusions-NMR, fastfas-NMR och allmänna NMR applikationer.

Vi erbjuder tillgång till teknologi i framkant, med spektrometrar från 500 till 900 MHz. Två av våra högfältsmagneter är utrustade med kallprober och automatiska provväxlare. Här finns information om alla våra instrument.

Vilka får boka instrumenttid

Policy för tillgång till infrastrukturen

  • Akademiska projekt har prioritet, industrianvändare har tillgång i mån av tillgängliga resurser
  • Användaravgifter tillämpas; industrianvändare betalar full kostnad medan för akademiska användare kan subventionering vara aktuell
  • Projektprioritering baseras på görbarhet och vetenskaplig kvalitet
  • Snabb tillgång till instrumentering möjlig för projekt av begränsad storlek

Information om användaravgifter

Bedömning av ansökningar

En ansökan om instrumenttid utvärderas för görbarhet av personal på NMR-centrum och skickas därefter vidare till en extern utvärderingspanel för bedömning. Ansökningar för projekt som redan utvärderats av exempelvis VR, Formas, EU etc. är automatiskt godkända.

Utvärderingspanelen prioriterar ansökningar efter kvalitet och vetenskaplig utmärkthet. Beslutet av panelen meddelas ansökaren med efterföljande planering av tillgång till infrastrukturen. För större projekt uppmanas potentiella användare att kontakta NMR-centrums personal för diskussion om görbarhet innan en ansökan skickas in.

Ansökningsformulär

Efter utnyttjandet av infrastrukturen

Vi är beroende av feedback från våra användare för att kunna förbättra mottagande och erbjuden service vid Svenskt NMR Centrum. Därför önskar vi att alla användare fyller i och skickar in en utvärdering efter varje mätning. Utvärderingsformulär finns här (engelska).

 

Kontaktinformation

Svenskt NMR Centrum vid Göteborgs universitet

Box 465, 405 30 Göteborg

Besöksadress:
Hasselbladlaboratoriet, Medicinaregatan 5C, 413 90 Göteborg

Telefon:
031-786 3881 (föreståndare Göran Karlsson)

Sidansvarig: Anders Pedersen|Sidan uppdaterades: 2020-01-10
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?