Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

"NMR for Life" får stöd av SciLifeLab

Nyhet: 2015-05-28

SciLifeLab stärker sitt infrastrukturutbud med verksamheter vid lärosäten i Göteborg, Linköping, Lund och Umeå och erbjuder därmed utökat teknikstöd till svenska forskare.

För att bredda utbudet av tekniker och kompetens som är tillgängliga för svenska forskare inom SciLifeLab har centrets styrelse beslutat att integrera teknikkompetens vid andra lärosäten i SciLifeLab. Dessa tekniklaboratorier kommer att erbjuda tekniker och kompetens som kompletterar centrets nuvarande infrastruktur och kommer att integreras i SciLifeLabs befintliga teknikplattformar.

Vid Göteborgs universitet är det NMR for Life (Nuclear Magnetic Resonance) som kommer att ingå i plattformen för Structural Biology.

- Det är mycket glädjande att NMR-tekniken, med fokus på metabolomik och strukturbiologi, nu blir till tillgänglig i form av en satellit inom SciLifeLab. Svenskt forskning får nu enklare tillgång till avancerad NMR-metodik med breda tillämpningar inom livsvetenskaper. För NMR-centrum är det givetvis extra roligt, det är ett kvitto på att verksamheten är på rätt väg, säger Göran Karlsson föreståndare vid Svenskt NMR-centrum.

Kontakt

Göran Karlsson, föreståndare
Svenskt NMR-centrum
Telefon: 031-786 3881
E-post: goran.karlsson@nmr.gu.se

Läs mer om NMR for Life >>

Läs mer på SciLifeLabs webbplats >>
 

AV:

Artikeln publicerades först på: science.gu.se

Sidansvarig: Anders Pedersen|Sidan uppdaterades: 2010-06-21
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?