Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Metabolomik

Svenskt NMR Centrum är genom 'NMR for Life' en nationell anläggning för NMR-baserad metabolomik.

Tillsammans med masspektrometrifaciliteten i Umeå erbjuder vi också tillgång till användare via Swedish Metabolomics Centre.

Instrumenteringen i Göteborg innefattar en fullt automatiserad kyld provväxlare kopplad till ett av 800 MHz-systemen. Provberedning och provhantering  är fullt automatiserad och följs med hjälp av ett streckkodssystem.

Ansök om tillgång till instrumenten genom formuläret här (engelska).

Svenskt NMR Centrum använder ett automatiserat arbetsflöde för metabolomikstudier på prover för både lösnings-NMR (Göteborg) och fastfas-NMR (Umeå).

Svenskt NMR Centrum använder ett automatiserat arbetsflöde för metabolomikstudier på prover för både lösnings-NMR (Göteborg) och fastfas-NMR (Umeå).

Metabolomik inom nutritions- och idrottsforskning

Metabolomik, ett forskningsområde som kommit starkt under de senaste åren inom livsvetenskaperna, skulle kunna beskrivas som ett sätt att i en enda kemisk analys studera metaboliter, det vill säga små molekyler i ett biologiskt prov.

Helen Lindqvist och Anna Winkvist är två nutritionsforskare som använder NMR-teknik för att studera kostvanor. 

De studerar våra kostval


 

Ulrika Andersson Hall, idrottsforskare som använt metabolomik för att att analysera blod. Hon ser stor utvecklingspotential i användningen av Svenskt NMR-centrum framöver.

Ulrika studerar fettoxidation under arbete

Kontaktinformation

Anders Pedersen

Box 465, SE-405 30 Göteborg

Besöksadress:
Medicinaregatan 5C

Telefon:
+46 (0)31 786 3883

Fax:
+46 (0)31 786 3880

Sidansvarig: Anders Pedersen|Sidan uppdaterades: 2016-08-30
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?