Hundratals gymnasister på besök

Nyhet: 2016-10-25

Se reportaget när gymnasister från Mariestad besökte NMR-centrum under veckan då Fönster mot naturvetenskap pågick.

Flera hundra gymnasister från Västsverige besökte Göteborgs universitet under den vecka då Naturvetenskapliga fakultetens satsning Fönster mot naturvetenskap pågick.

Klass NA3 från Vadsbogymnasiet i Mariestad valde att lära sig mer om NMR-spektroskopi och undersöka hur nyttiga sportdrycker faktiskt är och vad de innehåller för substanser.

Flera hundra gymnasister från Västsverige besökte Göteborgs universitet under den vecka Fönster mot naturvetenskap pågick.

Gymnasieklasserna kom för att klassvis utföra laborationer i olika naturvetenskapliga ämnen och lyssna till föreläsningar.

Vid NMR-centrum studeras allt ifrån proteinstrukturer till olika materialegenskaper eller biomarkörer i blod. Vid centrumet finns tillgång till både instrument och service.

AV:

Artikeln publicerades först på: science.gu.se

Sidansvarig: Anders Pedersen|Sidan uppdaterades: 2010-06-21