• Cellulosa kan ge nya mera miljövänliga material

[2017-01-14] Genom att förstå hur cellulosa kan lösas upp finns möjlighet att bilda nya hållbarare material som till exempel skulle kunna ersätta miljöfarlig plast. Nu har forskarna tagit ett första steg i den riktningen.

• Hundratals gymnasister på besök

[2016-10-25] Flera hundra gymnasister från Västsverige besökte Göteborgs universitet under den vecka då Naturvetenskapliga fakultetens satsning Fönster mot naturvetenskap pågick.

• Nu firar Svenskt NMR-centrum 25-årsjubileum

[2016-09-30] Svenskt NMR-centrum firar 25 år. Det kommer att firas med ett jubileumssymposium med såväl svenska som internationella gäster.

• 25-årsjubileum

[2016-09-14] Svenskt NMR Centrum firar 25-årsjubileum med ett symposium som visar NMR-teknikens mångsidighet inom en rad olika forskningsområden

• "NMR for Life" får stöd av SciLifeLab

[2015-05-28] SciLifeLab stärker sitt infrastrukturutbud med verksamheter vid lärosäten i Göteborg, Linköping, Lund och Umeå och erbjuder därmed utökat teknikstöd till svenska forskare.

• SciLifeLab: Nya satsningar på klinisk genomik och NMR-spektroskopi

[2015-05-28] Science for Life Laboratory (SciLifeLab) är ett nationellt centrum för molekylär biovetenskap med inriktning på hälso- och miljöforskning som hittills framför allt har haft sin verksamhet i Stockholm och Uppsala. Nu utökas SciLifeLab med sex nationella satelliter. Två av dem, med fokus på klinisk genomik och avancerad NMR-spektroskopi, placeras vid Göteborgs universitet. Satsningen omfattar 5 miljoner kronor under 2016.

• Seminarium: Hideo Akatsu

[2014-06-09] Hideo Akatsu, Chef för Japan Society for the Promotion of Science, Stockholmskontoret, ger ett seminarium med titeln "Structure and Function of FoF1-ATP Synthase Elucidated by NMR".

• CFPS workshop 2014

[2014-05-30] För sjätte gången arrengerar Svenskt NMR Centrum en workshop i cellfri proteinsyntes specifikt för NMR applikationer. Workshopen hålls mellan den 9 och 11 september.

• Kurser hösten 2014

[2014-05-30] Svenskt NMR Centrum organiserar två kurser hösten 2014 med bäring på biomolekylär NMR: "Automating NMR workflows: Introduction to Python programming" 11-12 oktober samt "Biomolecular NMR: A hands-on PhD course (2 ECTS)" 13-17 oktober.

• Seminarium: Birthe Kragelund

[2014-05-07] Seminarium med Prof. Birthe Kragelund, Köpenhamns Universitet, titel: "Intrinsic disorder in cytokine receptors and ion transporters roles in regulation and scaffolding with links to phosphorylation". Plats och tid: Svenskt NMR Centrum, Medicinaregatan 5C 27 Maj, kl 14:00