• Cellulosa kan ge nya mera miljövänliga material

[2017-01-14] Genom att förstå hur cellulosa kan lösas upp finns möjlighet att bilda nya hållbarare material som till exempel skulle kunna ersätta miljöfarlig plast. Nu har forskarna tagit ett första steg i den riktningen.

• Hundratals gymnasister på besök

[2016-10-25] Flera hundra gymnasister från Västsverige besökte Göteborgs universitet under den vecka då Naturvetenskapliga fakultetens satsning Fönster mot naturvetenskap pågick.

• Nu firar Svenskt NMR-centrum 25-årsjubileum

[2016-09-30] Svenskt NMR-centrum firar 25 år. Det kommer att firas med ett jubileumssymposium med såväl svenska som internationella gäster.

• 25-årsjubileum

[2016-09-14] Svenskt NMR Centrum firar 25-årsjubileum med ett symposium som visar NMR-teknikens mångsidighet inom en rad olika forskningsområden

• "NMR for Life" får stöd av SciLifeLab

[2015-05-28] SciLifeLab stärker sitt infrastrukturutbud med verksamheter vid lärosäten i Göteborg, Linköping, Lund och Umeå och erbjuder därmed utökat teknikstöd till svenska forskare.